Veel gestelde vragen
Hieronder een greep uit vragen die vaak gesteld worden over het zelfhulpprogramma. Deze rubriek zal verder aangevuld worden met nieuwe vragen die we krijgen.
FAQ
-
Het lukt niet om in te loggen, wat is er mis?
Om in te loggen moet je eerst aangemeld zijn voor het zelfhulpprogramma. Indien je je nog niet aangemeld hebt, dan kan je dat hier doen.
Heb je je al aangemeld maar lukt het niet omin te loggen? Kijk dan het volgende even na:
Gebruik je het juiste wachtwoord? Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Als je niet meer zeker bent van je wachtwoord, klik dan op 'wachtwoord vergeten' op het login paneel.
Probeer je op de juiste plaats in te loggen? Als het zelfhulpprogramma volgt (dus zonder begeleiding), dan moet je hier inloggen. Heb je je aangemeld voor het online begeleidingsprogramma, dan kan je hier inloggen.
-
Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord kwijt, wat nu?
Als je enkel het wachtwoord vergeten bent, klik dan op 'wachtwoord vergeten' op het inlogpaneel. Je kan dan een nieuw wachtwoord aanmaken.
Ben je beide kwijt, stuur dan een bericht naar de technische support met vermelding van je gegevens.
-
Ik ben al ergens in begeleiding/behandeling, is dat een bezwaar?
Deze zelfhulp valt te combineren met andere vormen van hulpverlening (huisarts, psycholoog, psychiater, zelfhulpgroep). We raden wel aan je deelname aan deze online zelfhulp te vermelden bij de hulpverlener waarbij je in begeleiding bent.
-
Ik woon in het buitenland, is dat een probleem?
Geen probleem. Waar je ook woont, je kan gebruik maken van onze online zelfhulp.
-
Ik heb deze zelfhulp vroeger reeds gevolgd. Kan ik mij opnieuw aanmelden
Dat kan, je blijft onbeperkt toegang hebben tot het programma. Je kan je nog steeds aanmelden met dezelfde login gegevens.
-
Ik voel me al terug wat beter. Kan dit programma nog zinvol zijn?
Zeker. Ook wanneer je al (deels) hersteld bent, kan dit programma zinvol zijn om je motivatie te versterken en om meer zicht te krijgen op factoren die invloed hebben om je stemming. Zo kan je mogelijk herval voorkomen.
-
Ik denk vaak aan zelfmoord, helpt dit programma me daarbij?
Gedachten aan zelfmoord komen geregeld voor bij een depressie, vooral wanneer deze zeer ernstig is. Deze zelfhulp is niet specifiek voor zelfmoordpreventie en sluit op dit moment niet het beste aan bij je noden. Kijk of Think Life iets voor jou kan betekenen.